14.6.2011

Aika melkein!

Mitähän pienessä päänupissa liikkuu?

Oltiin tänään toko-kokeessa Lempäälässä. En ollut kertonut kokeeseen menosta oikein kenellekään, ajattelin että ehkä silloin jännittäisin vähemmän. Ei se ihan niin mennyt. Koepaikalle ajaessa mietin, että miksi kummassa pitää ilmoittaa koira kokeeseen? Miksei voisi vaan treenailla kavereiden kanssa ihan kivasti? Perillä sain ajatukset kuitenkin selviksi, koira autosta ja tutustumaan halliin. Halli oli meille uusi tuttavuus, kumipohjainen ja Polkka oli alkuun vähän kujalla siellä. Koira takaisin autoon ja omaa vuoroa odottamaan.

Tuomari piti alkuun oikein puhuttelun siitä, ettei taskussa saa olla makupaloja tai leluja ja jos jollakin kuitenkin sattuu olemaan, niin niitä ei missään nimessä saa ottaa hallissa esille. Viritä siinä sitten koiraa ennen omaa suoritusta kun ulkonakin sataa ihan kaatamalla. Tehtiin alkuun luoksepäästävyys ja paikkamakuu, sen jälkeen omaa suoritusta odottamaan.

Meidän vuoro oli melkein viimeisenä ja hermoja raastavan odottelun jälkeen päästiin suorittamaan. Polkka teki molemmat seuraamiset kivasti ja olin hetken innoissani sen hyvästä vireestä. Sitten tapahtui jotakin kummaa - koira ei halunnut tulla sivulle istumaan. Ei, se suostui istumaan vain minun taakseni! Siinä sitten väännettiin ja tuomari oli sitä mieltä, että Polkka pelkää treenitaskujani ja ne kannattaa ottaa pois. En uskonut hetkeäkään moiseen teoriaan, onhan taskujen kanssa treenattu jo pitkä aika! Lopulta sain itseni ja koiran koottua jäljellä oleviin liikkeisiin, mutta sivulle tuleminen oli aina samanlaista pelleilyä.

Pisteet ja kootut selitykset:

Luoksepäästävyys 10
Paikalla makaaminen 9,5 (nuuski maata paikalla maatessaan)
Seuraaminen kytkettynä 9 (istui muutaman kerran vähän vinoon)
Seuraaminen taluttimetta 7 (ei niin intensiivinen)
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 8,5
Luoksetulo 10
Seisominen seuraamisen yhteydessä 5 (kaksoiskäsky, josta tuomari ei tykännyt yhtään)
Estehyppy 6 (tassut kolahtivat esteeseen)
Kokonaisvaikutelma 6

Pisteitä yhteensä 159,5 eli 2.palkinto. Siis puolta pistettä vaille ykköspalkinto. Ei olisi enää pienemmästä voinut olla kiinni.

Täytyy kyllä sanoa, että tuomari (Marja Ala-Nikkola) oli paljon tiukempi kuin edellisen kokeen Riitta Räsänen, joka on kuulemma tarkan tuomarin maineessa. Minusta koira teki töitä paljon paremmalla vireellä ja kokonaisvaikutelma oli noin surkea! Varmaan joo sitä sivulle säätämistä, mutta kuitenkin.

Saatiin kuitenkin kasaan tasan 20 pistettä enemmän kuin puolitoista viikkoa sitten eli pitäisi ehkä olla tyytyväinen. Koira on edelleen valeraskaana eikä helteiden vuoksi olla juurikaan treenattu. Mutta kyllä voi puolen pisteen puuttuminen syödä naista!

9 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Onpas ollut tiukka tuomari! Pisteet kaikkinensa oikein kivat, siksikin tuo kokonaisvaikutelman 6 tuntuu omituiselta. Mutta hyvä te, kyllä se ykköstulos sieltä vielä tulee.

Suvi kirjoitti...

Noita pisteitä kun katsoo niin voisin sanoa, että tota mä tarkoitin kun sanoin että ko. tuomari on joskus vähän erikoinen... =/
Noi numerot ei ihan kohtaa ainakaan mun käsitystä alokasluokan arvostelusta, varsinkin toi seisominen, hyppy ja kokonaisvaikutus. Voi hyvä elämä.
No, ens kerralla sitten uus yritys =)

Anonyymi kirjoitti...

Tuosta kaksoiskäskystä olisi alokasluokassa pitäny vähentää 2 pistettä ja tuo yleisvaikutelma kuullosti aika oudolta... Tuomaria en tiedä mutta sellaisiakin on joiden mielestä meillä on väärän rotuisia koiria... ;)
Upea suoritus silti, onnittelut!

T:johanna

Anonyymi kirjoitti...

Hienoja pisteitä muuten, mutta tosiaan tuo kokonaisvaikutus on kyllä arvioitu ihan poskelleen. Outoa.

Kannattaa treenailla noita liikkeiden välejäkin paljon. Mulla ollut samaa ongelmaa koirien kanssa, että noiden alun perusasentojen kanssa on tahkoamista. Ketjutustreeniä kannattaa tehdä niinkin, että se palkka tuleekin sitten esimerkiksi 3 liikkeen ja uuden perusasennon jälkeen jne.

Kyllä teidän ois kuulunut se ykkönen jo saada tuolla suorituksella!

-Kirsi-

Riik kirjoitti...

Kiitos vaan tsemppikommenteista, olette kivoja! Ketjutustreeniä piti alkaa tehdä jo yli kuukausi takaperin, mutta juoksun jälkeinen masennus sotki suunnitelmat. Mutta tästä eteenpäin tehdään aina sivulletulo ruokakupin kanssa, jospa se vahvistaisi sitä?

Kyllä täältä vielä noustaan ja se ykkönenkin (ehkä) vielä joskus kalastetaan :D

Päivi kirjoitti...

No todellakin nihkeät kokonaisvaikutelman pisteet. ja tuo seisominen...eihän se koira sentään voittajaluokassa kisannut. Pah! No seuraavalla kerralla sitten. Itse olen kisannut Muscan kanssa ko. tuomarilla kerran ja jää myös ainoaksi kerraksi...meidän yhteistyössäkään ei aikanaan ollut mitään hyvää.

Kaiken kaikkiaan silti hieno suoritus ja Riikkis pää pystyyn...kyllä se ykköstulos sieltä vielä tulee. Olen niiiiiiiiin ylpeä teistä!

Terhi,Dex, Jetro kirjoitti...

Hypystä 6p, jos vain tassut kolahti!? Ja tosiaan kaksoiskäskystä ei nyt pitäisi ihan viittä pistettä lähteä... Huh huh. Varmasti söi miestä!

Anonyymi kirjoitti...

Hei, ihailen sinnikkyyttäsi treenata ja käydä kokeissa, ihan varmasti tulee vielä monta ykköstä! Leo harjoittelee supihaukuntaa Stitchin johdolla puutarhan perällä, kaivaa kukkapenkkejä ja kiusaa penempiään, eli tervetuloa unohtamaan tottikset ja elämään kuin pellossa kun siltä tuntuu! Cecilia

Riik kirjoitti...

Voitais Cecilia tullakin joku päivä! Vaikka joku sellainen päivä, ettei sataisi vettä :)