28.12.2010

Ratatreeniä

Nippa nappa kontaktilla - tätä ratkotaan ripottelemalla lihapullanpaloja esteen päähän.

Päästiin tänään agility-treeneissä tekemään ihan oikeaa rataa. Molemmat ryhmät oli yhdistetty ja silti paikalla oli vain neljä koiraa - ehdittiin siis tosi paljon. Viimeksi oli sama homma ja meitä oli vain kaksi. Silloin tehtiin muutaman esteen sarjoja, mutta nyt puomin, renkaan, muutaman hypyn, putken ja keppien erilaisia yhdistelmiä.

Polkka juoksi minkä kintuistaan pääsi, suurin haaste meidän kahden suorituksessa oli se, että minä pysyin mukana ja sain itseni asemoitua oikeisiin ohjauspaikkoihin. Harjoiteltiin samalla myös vähän erilaisia ohjaustekniikoita, kuten valssausta. On muuten aika haasteellista ohjata koiraa ja pystyä tekemään samalla itse tietyt askelkuviot. Lisäksi minulta loppuu kunto kesken. Pitäisi kai vähän tsempata ja kokeilla juoksulenkkejä Polkan kanssa. Olisihan meillä ne valjaat ja vetovyökin.

Joka tapauksessa Polkka teki tosi hienoa työtä. Kouluttajan mukaan ansaitsimme viimeisestä radasta kymmenen pistettä ja papukaijamerkin. Kommentti tuntui erityisen hyvältä myös siitä syystä, että tänään Polkka ei kuluttanut aikaansa hallin lattiaa nuuskien, vaan keskittyi ihan oikeasti pitämään kontaktia. Ja koirasta alkaa löytyä vauhtia! Kesän pentuagilityssä sitä ei ihan kauheasti kiinnostanut koko homma ja eteneminen oli vähän sellaista täi tervassa -osastoa. Nyt riittää intoa ja vauhtia -hienoa!

2 kommenttia:

Tuija kirjoitti...

aamujen piristys - blogipäivitykset =)

Kyllä Poke osaa kun haluaa! On se niin taitava <3

Riik kirjoitti...

Niin osaa! Ja nykyisin onneksi alkaa halutakin :D