28.11.2010

Virta pois apinasta -teemapäivä

Siellä sitä mennään porukalla!

Vietimme lauantaina virta pois apinasta -teemapäivää. Käytiin ensin Suvin kanssa tekemässä pieni agi-treeni kaikkien koirien kanssa. Lunastin koirakerhon talvitreenipaikkaan avaimen, eli saan käydä itsenäisesti harjoittelemassa kaksi kertaa viikossa. Puolessa tunnissa ehtii sopivasti tehdä pienen treenin. Nyt Suvi opasti meitä viiden aidan sarjassa, jossa yritin ohjata koiraa parhaani mukaan. Jälleen kerran todettiin, että koira osaa paremmin kuin omistaja. Mutta ehkä se on parempi niin päin? Lisäksi tehtiin vähän keppejä, puomin kontakteja ja pussia. Suvilla oli paljon hyviä ja toimivia vinkkejä ja saatiin hyvää apua. Lopuksi seurasin kolmen ns. vähän etevämmän koiran treeniä.


Agi-treenin jälkeen ajettiin metsäautotien päähän ja tehtiin parin tunnin lenkki. Pakkanen oli vähän kirpeä, mutta koirat tarkenivat takitettuina ja liikkuessaan hyvin. Vaikka liikkuminen on lievä ilmaus sille rallille, millä koirat tykittivät menemään. Paitsi tietenkin Sini, joka käpsytteli arvokkaana tietä pitkin. Polkka, Dara ja Bro puolestaan ottivat vapaana juoksemisesta kaiken ilon irti!


Polkalla oli uusi ToppaPomppa päällä ja tuli todettua, ettei takki oikein toimi riehakkaalla kaverilenkillä. Se ei nimittäin pysy takapuolesta paikallaan, vaan luisuu toiselle sivulle. Pompan ideahan on, että se pysyisi paikallaan ilman inhottavia jalkakuminauhoja. Taidan kuitenkin joutua lisäämään kuminauhat tähänkin takkiin. Remmilenkillä takki kyllä pysyy päällä ja on ihanan paksu ja lämmin. Mutta totaalisen päättömässä menossa se ei oikein pysy mukana.



Onnistui!

Kotona Polkka vilahti sekunnissa omalle pedilleen nukkumaan. Illalla tuli kavereita viettämään pikkujouluja. Polkka istui kohteliaasti hetkisen seurassa - pahasti pilkkien. Olipa mahtavaa saada koirasta virrat totaalisesti pois. Illat ovat niin pimeitä, että viikot kuluvat pääasiassa remmilenkkeillen. Ja energinen Poks kaipaisi nimen omaan vapaana tykittelyä. Saapa nähdä miten alkavalla viikolla lenkkeillään, sääennuste lupaa aika kovia pakkasia!

3 kommenttia:

Tuija kirjoitti...

voih, suloinen Poks <3

Päivi kirjoitti...

No onpas todellakin ollut vauhdikasta menoa! Ja kyllä se sitten on niiiiiin suloinen omassa pikku pedissään. ;)Ja tuo talvikuva Poksusta on mun suosikki.

Suvi kirjoitti...

Polkka ja Dara on kyllä kotiin päästyään toiminu tosiaan ihan samalla tavalla =) Bösilötkin oli kyllä aika hiljaista sakkia, ne ei vaan ymmärrä sivistyneestä peiton alla nukkumisesta mitään... =)