10.11.2010

Treeniä

Uusi treenitakki eli PikaPomppa.

Koska Polkan juoksu ei sitten alkanutkaan, ollaan panostettu tällä viikolla treeneihin. Eilen käytiin agilityn alkeisryhmän treeneissä ja kivasti meni. Tehtiin pussia, rengasta, puomia ja keppejä. Ei mitään ongelmia, paitsi että väliajat kuono on kuin liimattuna lattiassa. Kuulin epäilyksiä siitä, että lavan alla olisi hiiriä. Eipä ihmekään, jos kiinnostaa nuuskia. Polkka on innokas, mutta kuitenkin sopivan diesel-kone tällaiselle aloittelevalle ohjaajalle. Koira varmaan menisi paremminkin, ellei ohjaaja mokailisi koko ajan. On esimerkiksi hurjan haasteellista ohjata keppitreenissä koiraa kädellä ja olla kylvämättä lihapullanpaloja ympäriinsä.

Tänään käytiin samassa paikassa näyttelytreeneissä. Muut koirat olivat aika hmm, äänekkäitä eli päästiin metelin puolesta ihan oikeaan näyttelytunnelmaan. Polkka vähän ihmetteli chihuosastoa, muttei ollut juuri kiinnostunut sittiäisistä. Juoksutettiin erilaisia kuvioita, koiria kopeloitiin ja mittailtiin mittakepillä. Polkka sai erityiskiitosta lennokkaista liikkeistään.

Perusongelma tässä on se, ettei Polkka voi millään käsittää että lihapullan eteen tarvitsee vain seistä paikallaan. Apina esittäisi mieluusti kaikki hienot temppunsa. Loppujen lopuksi päässä saattoi syttyä joku valo, koska Polkka alkoi itse tarjota seisomista. Kotiin kävellessä mietin, että ehkä minä vielä jonakin päivänä uskallan esittää sen itse näyttelyssä.

Apina varmistaa näkyvyytensä heijastinliivillä.

Saatiin tänään postissa treenitakiksi tilaamani PikaPomppa. Pomppa poistaa viime talven viallisia pakkasessa rapisevia takkeja ja uskaltauduin tilaamaan yhden, kun minulle vakuuteltiin ettei hyvin istuvan takin rapina häiritse. Ainakaan näillä keleillä takissa ei vielä huomaa mitään kummaa. Vialliset takit maksavat 20 € kpl sisältäen postikulut. Yhteystiedot löytyvät Pompan sivuilta.

Takki on kätevä pukea ja riisua ja varmasti tarpeen - meidän talvitreenipaikka on lämmittämätön tanssilava. Saa nähdä, miten treenien käy talvella, pakkasrajaksi kun on määritelty -10 astetta.

5 kommenttia:

Päivi kirjoitti...

Polkka poseeraa kuin mutsinsa. Ihgu...miten maltankaan vielä kuukauden ennen kuin näen apinan taas. ;)

Sanna ja Boris kirjoitti...

Vaadin kuvia agility-Polkasta! Nyt Pasi kuriin ja kameran kanssa kentänlaidalle.

-m- kirjoitti...

"Polkka voi millään käsittää että lihapullan eteen tarvitsee vain seistä paikallaan" = <3 :´) !

Voiiii miten ihania kuvia. Toisella on jotenkin niin viisas katse! Ja tosiaan, agility-kuvia, kiitos!

Koirakuume on kohonnut valtaisiin lukemiin, odotellaan siis malttamattomana pikkujouluja ja joulukuuta.

Tiina, Sera ja Sanni kirjoitti...

Mä laitoin kyselyä rapisevista ToppaPompista, reeneissä on kummallaki odotusajat käytössä Back On Trackin takit. Se rapiseminen kuulemma loppuu ku pesee takin 60c, mutta takki menettää samalla vedenpitävyyden. Aattelin että toppatakin kanssa se ei oo niin ongelma, kylmällä ei yleensä ole kovin märkää enää :)

Täällä Apina oppi suunnilleen ensimmäisenä näyttelyseisomisen käsimerkistä ja sen se edelleenki osaa parhaiten :) Suureksi ihmetykseksi Apinalle tuntuu muutenki olevan jättävät ja paikallaoloa vaativat liikkeet helppoja. Ei uskois tuolla virtamäärällä...

Riik kirjoitti...

Totta, täytyy laittaa äijä kuriin ja hallin laidalle kuvaamaan. Sillä on vaan niin hyvä alibi, muka aina tiistaina töissä seiskaan asti :/

Hyvin on käyneet rapisevat Pompat kaupaksi, olisin tilannut vielä tänään PerusPompan, mutta Polkan kokoa ei enää ollut.