11.9.2013

Siitä yksinolosta...

Yli meni.
Raahasin koiria koko viime viikon autossa mukana.Ja tulin siihen tulokseen, ettei Polkkaa enää ahdista, se vaan sikailee omaan tuttuun tyyliinsä. Miksikö tulin tällaiseen tulokseen? Muutaman päivän autossa monta tuntia istuttua Polkka ei halunnut enää lähteä mukaan. Se vaan makasi raatona terassilla ja hyvä kun päätä nosti, kun menin tavaroiden kanssa portista ulos. Eihän se mikään tyhmä koira ole - oli varmaan hoksannut, että mukaan lähteminen tarkoittaa tylsää odottamista autossa.

Maanantaina laitoin vauvan vaunupäikkäreille ja lavastin lähtötilanteen. Jätin koirat yksin ja menin vartiksi autoon istumaan. Ei mitään ongelmaa, kun tulin takaisin, katsoi Polkka minua hölmistyneenä omalta sohvaltaan ja jatkoi unia.

Seuraavana päivänä jätin koirat kahdeksi tunniksi. Polkka jäi rauhallisena nukkumaan omalle sohvalleen. Pasi oli vetänyt nippusiteillä porttiin kompostikehikon palan ja viritelmä ylettyi oven yläkarmiin saakka. Jotenkin siis kuviteltiin, että takana pysyisi. Mutta ei, ovella odotti vaivautuneesti hymyilevä apinannaama. Se oli taivuttanut verkon ja tullut yli. No niinpä, verkkohan ei ollut kiinni kuin alareunasta ja me tyhmät luulimme, että se riittäisi. Mitään ei oltu kuitenkaan sotkettu tai rikottu, mikä on kyllä maailmanluokan ihme.

Minäkö muka hankala?
Tänään peruin menoni, en vaan jaksanut lähteä koko orkesterin kanssa. Täytyy muuttaa koirahuoneen sisustus entiseen malliin, epäilen nimittäin että Polkka ponnistaa sohvansa kautta portin yli. Järjestystä vaihdettiin tammikuussa, mutta ilmeisesti se keksi tällaisen mainion ylitystavan vasta nyt. Joku keino tähän hommaan on nyt vaan keksittävä, pelottaa että koira satuttaa itsensä portin yli kiipeillessään ja sen jälkeen ympäri taloa varkaissa heiluessaan. Ja sen osaamisrepertuaariinhan kuuluu myös ulko-ovista kulkeminen...

5 kommenttia:

Terhi, Dexter, Jetro kirjoitti...

Laita se häkkiin? Mä pitäisin Jetroa ehdottomasti häkissä, mutta työpäivät on sen verran pitkiä, että siksi ulkotarha-ratkaisu. Voin Norjan reissun perusteella suositella metallista häkkiä. Ei karkaa! :)

Riik kirjoitti...

Onko sulla joku kunnollinen metallihäkki sille? Nimittäin tuollainen kevytmetallihäkki pitää Polkan kaltaisen houdinin ehkä just, vaikka sen vahvistaisi paketilla nippusiteitä...

Häkki on tietenkin yksi vaihtoehto, mutta ikkunasta ulos katsominen tuntuu jotenkin rauhoittavan koiraa. Kai se tuntee silloin hallitsevansa tilan, tai jotain. Häkissä sai pari viikkoa sitten totaaliset kilarit...

Pinja kirjoitti...

Muistan, silloin kun Cilla-rhodeni vielä oli olemassa, hän tykkäsi kanssa hypätä korkean koiraportin yli (ei tarvinnut mitään ponnistusalustaa, liukkaalta laminaatilta kevyesti loikkasi yli). Laitoin silloin myös tuollaisen kompostiverkon vielä portin yläpuolelle, kiinnitin kyllä hyvin ylhäältä ja alhaalta, mutta hyvin piti koiran sitten :)

terhi, Dexter, Jetro kirjoitti...

Meillä oli lainassa metallihäkki, mutta se painoi syntisen paljon... Dexter olisi pysynyt helposti sen sisällä myös.
Kyllähän häkki varmasti aluksi on "shokki", mutta ei se sinne kuole ja rauhoittuu, kun huomaa, ettei ole muita vaihtoehtoja (rhodesiankoiramaisesti varmaan pistää draamashown pystyyn aluksi). Ei Jetrokaan olisi häkkiin halunnut Norjan reissulla mennä ja joskus aikoinaan se on tungettu perse edellä sinne väkisin :) . Fiksua olisi tietenkin ollut opettaa koira jo pienenä häkkiin...
Dexter on tainnut syödä koko ikänsä aikana yhden hiusklipsun, joten on ollut aina koko talossa vapaana. Viime kesänä yritin pitää sitä kylppärissä, mutta silloinhan se söi heti oven karmin :) . Vapaus sopii sille siis enemmän.
Toivottavasti löydät hyvän ratkaisun, niin ei tarvi olla aina sydän kallellaan, kun ajelee kotiin ja miettii, että mitä kaikkea on rikottu.

Riik kirjoitti...

Sohva on nyt siirretty toiseen paikkaan, saapa nähdä mitä tapahtuu!

Ja Terhi, Polkka on ollut jossain vaiheessa häkissäkin nuorempana. Hyvin se oppi sinne rauhoittumaan. Mä oon vaan niin kukkahattu, että pidän sitä viimeisenä ratkaisuna :D.