13.2.2013

Lomalla viimeinkin!

Papu totesi kantoliinan oikein toimivaksi.
Jäin tämän viikon alusta äitiyslomalle, vihdoinkin! Kunnon reippaan koiraihmisen tapaan kipeä selkä rajoittaa lähinnä istumista ja nukkumista, vaan ei kävelemistä. Tosin totesin puolentoista tunnin nuoskalumessa tehdyn jäälenkin aiheuttavan vähän ei-toivottuja tuntemuksia vatsassa. Pitää kai oikeasti ottaa vähän iisimmin. Mutta eihän sitä millään malttaisi, kun on kaikki päivät kotona.

Koirat ovat oikein tyytyväisiä kotona olemiseeni. Aamuruoan päälle ne painelevat nukkumaan, mutta valpastuvat iltapäivää kohden kyselemään aktiviteettia. Olen tehnyt Polkan ja Maissin kanssa kunnon lenkin ja Papun kanssa pienen kävelyn lähiteillä. Mummelilla on aika paljon virtaa, kun se ei pääse toimistokoirailemaan. Ongelma vaan on siinä, ettei sitä oikein huvita lenkkeillä. Onneksi se rakastaa aktivointilelujen tyhjentämistä, jos vaan sattuu dementialtaan muistamaan, miten niitä nyt tyhjennettiinkään...

Tiistain älyllisen haasteen tarjosi kantoliinan sitominen. Jotain hommasta kertonee se, että liinan mukana tuli dvd. Oppitunnin päätteeksi Papu sai mallata vauvaa ja joutui köytetyksi vatsani päälle. Raskausmaha ja mäyräkoira olivat aavistuksen tukala yhdistelmä,  mutta Papu kyllä selviytyi hommasta kunnialla. Se ihmetteli hetken olinpaikkaansa ja kävi nukkumaan kantoliinaan. Koiranäyttelyssä näkee ihmisiä kärräämässä pikkufifejä lastenrattaita muistuttavalla systeemillä. Pitäisiköhän mennä sekaan mäyräkoira kantoliinassa?

3 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Rauhallista mammalomaa :)

ps. Mäyräkoira kantoliinassa olis maailman siistein näky näyttelypaikalla!

Niina kirjoitti...

Heh, minä kanniskelin koiranpentua metsälenkeillä Manducassa jos pääsi väsähtämään kesken matkan. Toimi siinäkin käytössä hyvin. Tenavaa varten kantoreppu oli autossa vielä viime kesänä ja nuupahtanutta nelivuotiastakin muutaman kerran tuli kannettua vaikka enimmäkseen jaksoi pitkätkin lenkit kulkea itse.

Riik kirjoitti...

Kiitos Katja :).

Ja Niina, niinpä tietenkin, joku on keksinyt jo tämän loistoidean laittaa koira kantoliinaan :D