12.12.2012

Messarissa, kohtuudella

Nuori näyttelykävijä tutustuu kehään.
Viikonloppuna vietettiin koira(näyttely)väen vuoden kohokohtaa, Messukeskuksen koiranäyttelyä eli Messaria. Jotakin mittakaavasta kertoo se, että lauantaina näyttelyyn oli ilmoitettu 7700 ja sunnuntaina 8200 koiraa. Ihan hirmuinen määrä koiria! Minun oli tarkoitus osallistua molempina päivinä (ilman koiraa, se on tuhat kertaa rennompaa), mutta tulin kipeäksi ja pääsin paikalle vain sunnuntaina. Voi sitä tunnetta, kun mietin ensin, etten pääse kumpanakaan päivänä! Lopulta onneksi olo koheni ja lähdin kohti Helsinkiä.

Lauantaina olisi tosin ollut enemmän juhlittavaa - Polkan puoliveli Niro oli ROP ja lopulta RYP 2. Fanny-mummo oli puolestaan ROP VET. Sunnuntaina tuomarin linja oli, no, erilainen. Rhodesiankoirien seuraamisen lomassa ehti myös katsoa tottelevaisuuden Pohjoismaisen mestaruuskoetta ja tehdä ostoksia. Toko oli vähän tylsää, lauma saman näköisiä bordercollieita tekemässä liikkeet melkein täsmälleen samalla tavalla. Oma silmä ei todellakaan erota, onko suoritus arvosanaltaan 9 vai 8,5. Todella taitavia koiria tietenkin!

Sain melkein Fanny-mummon hymyilemään.
Aika kohtuullinen ostossaldo!
Messari on koiraihmisen shoppailutaivas, tai ainakin oli joskus. En tiedä, ovatko myyntipaikkojen hinnat nousseet kohtuuttomiksi vai mitä on tapahtunut, mutta myyjiä ja hyviä tarjouksia tuntuu olevan vuosi vuodelta vähemmän. Joskus ennen sai oikein hillitä itsensä, nyt houkuttelevia hankintoja piti miettiä. Tuntuu jotenkin kummalliselta, että vaikkapa Hurtan uutuustakin saa halvemmalla koiratarvikkeiden nettikaupasta kuin tuotteen valmistajalta itseltään. Tai puruluupussin kolme euroa halvemmalla ketjun ns. normaalista tarjouksesta kuin superedulliseksi mainostetusta messutarjouksesta.

Ostin koirille sekalaisen kasan leluja, uudet aktivointilelut, possunkorvia ja vähän herkkuja. Osa ostoksista tosin pakataan joululahjoiksi lähipiirin eläinystäville. Otin myös kaikki tarjotut nappulanäytepussit, ne ovat käteviä aktivointilelujen (kuten vaikkapa Dog pyramid) täytteeksi.

Ostoslistalla olleen mummokoiran joululahjapedin tilasin kotiin päästyäni Peten koiratarvikkeelta. Samalla tilaukseen meni säästöerä (20 €/ 90 kpl) puruluita, Messarissa kun ei erikoisia tarjouksia ollut.

Hyviä tarjouksia tai ei, pääasia oli tietenkin nähdä pitkästä aikaa kaikkia tuttuja koiria ja ihmisiä.

Ei kommentteja: