3.2.2012

Koira ei tarvitse tossuja

Ulos lähdössä, aavistuksen topattuna.

Polkalla on ollut tylsä viikko, siitä ei päästä mihinkään. Pihapissoja omassa pihassa ja lyhyitä remmilenkkejä illalla. Muutamat peltolaukat tammikuun pimeissä illoissa, siinä se. Tänään otin sen töihin mukaan. Pasi heitti meidät aamulla ja käveltiin iltapäivällä takaisin kotiin. Ollaan siis remontin väistötiloissa, eikä työmatkani ole kuin kolmisen kilometriä eli ihan kävelymatkan päässä.

Lumihepulit.

Pakkasta oli iltapäivällä siedettävät -17 astetta, joten käytiin muutamassa kohtaa jäällä katsomassa tilannetta. Joitakin moottorikelkan uria ja latu, muttei ketään muuta liikkeellä. Uskaltaisikohan sinne mennä kävelemään nyt viikonloppuna? Kotikotona olisin mennyt jäälle jo mennen tullen, mutta täällä en tunne virtapaikkoja. Ehkä menen silti, luulisi näiden pakkasten tehneen jo tehtävänsä? Jäällä on niin vähän lunta, että siellä voi kävellä missä tahansa.

Täydellinen baana juosta!

Polkka tarkeni koko puolentoista tunnin reissun oikein hyvin. Sillä oli haalarin ja takin lisäksi tossut jalassa. Tossut vaikuttavat tarkenemiseen tosi paljon, koira ei nimittäin ala nostella tassuja kun sillä on tossut jalassa. Se spurttaili ympäriinsä varsin tyytyväisen oloisena.

Kotiin tultuani luin Kennelliiton sivuilta tiedotteen koirista ja pakkasesta. Tiedotteessa kerrottiin, että kylmyys koettelee koiraakin ja että kylmyydestä kärsivälle koiralle voi hankkia suojapuvun. Kennelliiton linjauksen mukaan koira ei kuitenkaan tarvitse tossuja. "Pidetään mielessä, että koira on eläin. Koiraa ei pidä pukea huvin vuoksi, sitä varten on lelukoiria ja pehmoeläimiä", Kennelliiton viestintäpäällikkö muistuttaa.

Voi hitto, jossain välissä on tainnut päästä unohtumaan ettö 30 kg painava Polkkani onkin eläin eikä mikään pehmolelu. Onhan se kivaa köyttää sille ihan vain huvin vuoksi tossut jalkaan lenkin ajaksi. Hienoa, että kaikkien meidän koiraharrastajien yhteinen kattojärjestö on näin asian ytimessä.


Kotiin päästyä oltiin vähän huurussa. Eikä Poksu ollut oikeasti näin kyllästyneen näköinen (pääkuva koiran kanssa on vaan vähän haasteellinen homma).

Töissä ja kotona yhtä kylmä, sanoo Pokemon.

1 kommentti:

quu kirjoitti...

Ihana yhteiskuva teistä <3

Pakkaseen karaistuneet lappalaisetkin nostelee tassuja näillä keleillä..