26.2.2012

Istanbul

Me ihmiset vietettiin tällä viikolla talvilomaa Istanbulissa. Uusi kaupunki molemmille ja hyvä reissu. Siellä oli ihan kevät, lämmintä +10 astetta, aurinko paistoi ja kevätesikot kukkivat. Vähän terapiaa talven keskelle. Ei tehty mitään erikoista koko viikkona, kierreltiin mielenkiintoisia paikkoja ja syötiin hyvin. Se kai loman tarkoitus onkin?

Koiria Istanbulissa oli aivan uskomattoman vähän! Niinhän muslimimaissa kai yleensä on, mutta en varmaan ole nähnyt missään päin maailmaa niin vähän koiria. Hihnassa taisin törmätä kahteen koiraan ja niiden lisäksi muutamaan irrallaan kulkeneeseen katurakin oloiseen tapaukseen. Kissoja sen sijaan oli paljon ja kaikkialla - ja ne tulivat puskemaan jalkoja ja naukumaan asioitaan. Seurallisia tyyppejä!

Kaupungissa asuu todistettavasti koiranomistajia, löysin nimittäin kaksi koiratarvikkeita myyvää kauppaa. Valikoimissa oli paria laatua kuivanappulaa, flexejä ja piikkipantoja. Ei siis tullut hankittua tuliaisia koirille.

Orkesteri oli jaettu loman ajaksi kolmeen osoitteeseen. Papu meni Ann-Marille ja Mikalle Ruuti-mäykyn kaveriksi. Supernanny sai kiitosta rauhoittavasta vaikutuksesta rasavilliin pentuseen. Mummeli oli ollut hyvällä tuulella, lenkkeillyt ja leikkinyt Ruutin leluilla.

Maissi matkasi Tampereelle kaupunkilomalle Jannen ja Marjon hoiviin. Makkara oli pärjännyt moitteettomasti, mitä nyt oli innoissaan herättänyt ihmiset joka aamu kukonlaulun aikaan! Mitä ihmettä - kotona se nukkuun kiltista niin pitkään kuin mekin.

Polkka puolestaan vietti maalaislomaa Forssassa Sannan, Johanneksen ja koirapoikien Boriksen ja Igorin kanssa. Alkuun Poksu oli ollut vähän törkeä, leikkinyt vaan suosikkipoikaystävänsä Boris-rhoden kanssa ja murissut leikkiin mukaan pyrkineelle Igor-beussipennulle. Mikä roturasisti! Polkka oli pärjännyt talon kissojenkin kanssa ihan hyvin, vaikka sitä jännitin alkuun tosi paljon. Ainoastaan yhden kerran se oli rynnistänyt muristen kissan perään ja ilmeisesti ottanut läksytyksestä opikseen. Polkan lomatunnelmia löytyy Boriksen blogista.

Punaisen paholaisen loma ei ollut mikään löhöloma, koiraparka on vaan nukkunut koko viikonlopun! Pikaisesti ulos, ruoka naamaan ja omalle sohvalle takaisin. Myös råtat ovat saaneet erityishuomiota, niitä on järjestelty ahkerasti.

Kiitos vielä kaikille koirien hoitoon osallistuneille! Ilman teitä ei oltaisi päästy reissuun.

Maalaislomailu on kauheen rankkaa!

Ei kommentteja: