19.9.2010

Koiraviikonloppu: tottista ja sienestystä

Toko-päivän opettajat Katja ja Nevada.

Polkalla oli superviikonloppu. Lauantaina oltiin koko päivä Kellokoskella Päivin järkkäämässä tokon tehopäivässä. Meitä oli kouluttamassa Katja Tamminen ja ihan mahtava bordercollie Nevada. Tehtiin seuraamista, liikkeestä seisomista, noudon alkeita ja pidemmällä olevat tunnistusnoutoa, kaukokäskyjä ja vähän kaikkea muutakin. Kuulostaa yksinkertaiselta, mutta sain moneen osaseen hyviä uusia vinkkejä ja toimintamalleja. Ja innostuin tavan tokosta taas piirun verran enemmän! Katjan opit toimivat rhodeillakin mainiosti, vaikka hän bordercollieihminen onkin.

Polkka ei olisi millään malttanut odotella autossa omaa vuoroaan ja ulvoi ensimmäiset kolme (!) tuntia kuuluvalla äänellä. Autosta pois päästyään se ei kerta kaikkiaan voinut käsittää, että Ego ja Boris ovat täällä kouluttautumassa, eivätkä riehumassa hänen kanssaan. Ja että Päivilläkin oli muuta tekemistä kuin huomioida hänen apinuuttaan koko ajan. Polkka rauhoittui vasta iltapäivällä ja pystyi (luojan kiitos) keskittymään hitusen paremmin. Ja kyllä, oli erittäin väsynyt kun päästiin kotiin.

Sienestettiin Milkan kanssa ihan tosi hienosti.

Sunnuntaina saatiin vieraita kun Tuija ja Milka tulivat meille lenkkeilemään ja sienestämään. Oltiin metsässä puolitoista tuntia ja saatiin melkoinen setti suppilovahveroita! Koirat juoksivat ihan innoissaan ympäriinsä ja taisivat tallata melkoisen määrän sieniä... Onneksi ei harmittanut, koska sieniä todellakin oli niin paljon, että niitä olisi saanut kerättyä myös toisen mokoman jos olisi halunnut. Meidän iltalenkit taitavatkin suuntautua tiettyyn paikkaan lähiviikkoina.

Polkka oli taas ihan kuitti illalla. Ja minä siivosin sieniä toiset puolitoista tuntia. Mutta ei se mitään - suppilovahverosoppa on ihan parhautta.

1 kommentti:

Noora kirjoitti...

Mä oon niin kade tosta suppilovahverosaaliista! Mitä tapahtui meidän suppismetsälle? Viime vuonna keräsin sieltä joka lenkillä ison pussin sieniä - nyt ei mitään. Ei yhtään mitään :( Pitänee lähteä merta edemmäs kalaan...