2.8.2010

Synttärihattu vaihtui ämpäriksi

Totaalisen pihalla, mutta syli oli ainoa sopiva paikka.

Käytiin perjantaina aika myöhään iltalenkillä. Huomasin nukkumaan mennessä Polkan siristelevän toista silmää hankalan näköisesti. Puhdistin silmää keitetyllä jäähdytetyllä vedellä ja ajattelin, että kyllä se siitä. Aamulla tajusin, ettei se siitä. Polkka piti silmää koko ajan kiinni ja siitä valui vettä. Sain onneksi soitettua lääriajan Helmiin Tervakoskelle, seudun ainoaan lauantaina auki olevaan eläinlääkäriasemaan.

Minulla oli työvuoden pahin viikko menossa, joten Pasi vei koiran lääkäriin. Tunnin reissu, Polkka oli jouduttu rauhoittamaan että silmään päästiin kunnolla katsomaan. Vilkkuluomen alta löytyi piikin mallinen tikku. Ei siis ihme, että koira aristi silmäänsä pahemman kerran!

Polkka kotiutui kipulääkkeiden ja kaksien erilaisten silmätippojen kanssa. Toista laitetaan kerran päivässä ja toista kahden tunnin välein. Tosin yöllä väliä voi pitää anteliaat neljä tuntia. Alkuun silmää piti myös huuhdella liuoksella, mutta siitä pieni potilas veti sen sortin paniikkikohtauksen, että voinnin kohentuessa unohdimme lääkärin luvalla huuhtelun. Tikut vain lensivät lautalattiasta, kun Polkka meni paniikkiin huuhtelusta!

Onni on koiraystävällinen duuni, mietin tänään sovittaessa silmätippapulloa työpaikan jääkaappiin. Keskiviikkona mennään vielä kontrollikäynnille silmäspelialistille ja onneksi silmä näyttää muutenkin päivä päivältä paremmalta.

Onneksi råtta kulkee kätevästi mukana ämpärissä.

Niin ja Polkka täyttää tänään yhden vuoden! Juhlat joudutaan siirtämään sankarin riehumiskiellon vuoksi tuonnemmaksi, mutta illalla on luvassa kakkua ja possunkorvia omalla porukalla.

2 kommenttia:

Sanna ja Boris kirjoitti...

Täältä vamppujalka-Boris ja huoltojoukkonsa toivottavat Polkalle vielä kerran pikaista paranemista, ja roppakaupalla synttärionnea!

Noora kirjoitti...

Pikaista paranemista Polkalle! Råtta kulkeekin tosi näppärästi ämpärissä mukana... :))