26.8.2010

Ei näin

Minkäs pieni rhodesialainen sille mahtaa, että omistaja on urpo?

Tiistaina kävi pieni arviointivirhe. Hieroja ja treenikenttä sijaitsevat kivenheiton päässä toisistaan ja aika on toisinaan kortilla. Päätin yhdistää nämä kaksi. Ei hyvä. Tunnin hieronnan jälkeen sitä on ihminen aika pihalla. Ja autossa viilenevässä illassa odottanut koira luimussa. Päästään kentälle ja siellä treenaajakollega kertoo, että ottaisi rhodesiankoiran muttei jaksa sitä ikuista takittamista. Minä sitten siihen, ettei näitä nyt ihan aina tarvii takittaa. Alkaa sataa ja koira näyttää katkaravulta. Nöyrryn ja haen sille sadetakin autosta.

Treeni meni vähän miten sattuu. Rhodesianpoikanen on esimerkiksi unohtanut sen, mitä tarkoittaa paikallaistumisessa kuultu käsky "sivulle". Siellä se istua tönöttäisi varmaan edelleen, ellen olisi käskyn yhteydessä elehtinyt sille raivoisan kutsuvasti.

Lisäksi pieni rhodesialainen ei edelleenkään halua ottaa noutokapulaa kitusiinsa. Sain edellisellä kerralla neuvon laittaa tunnarikapula väkisin sen suuhun, pyytää irti ja palkata. Näitä sarjoissa että alkaa kapula pysyä kitusissa. Tehtiin kolmen sarja kentällä ja kolmannen kerran koiralla oli jo hampaat niin tiukasti purtuna, ettei meinannut koko luukku aueta. Onneksi tajusin, että tällä systeemillä mennään korkeintaan takapakkia ja lopetin harjoittelun.

Koska kaikkien ei kannata tehdä samoja virheitä, otin konsultaatiopuhelun Päiville ja päätettiin, että jatketaan noutotreeniä patukalla tai jollain muulla koiran mielestä kivemmalla. Ei muuten ollut ensimmäinen kerta, kun koulutusohjaajan yleispätevät neuvot eivät sovi meille.

Minua tökkii nyt jostain syystä muutenkin tuo tottiksen tekeminen tai ehkä ennemminkin viime viikkoiset treenit, jotka eivät oikein suju, emmekä saa mitään kunnollisia neuvojakaan. Siksi päätin jättää treenit nyt vähäksi aikaa tauolle ja aloitetaan ensi viikolla rallytokon alkeen Koirakoulu Silkkitassussa. Odotan treenejä tosi innolla - jospa saataisiin sitä kaivattua vauhtia ja iloa tekemiseen!

7 kommenttia:

Terhi & Dexter kirjoitti...

Hyvä, hyvä! Ohjaajia on niin moneen...

Sanna ja Boris kirjoitti...

Samaa mieltä Terhin kanssa! Rallytoko kuulostaa hauskalta lajilta, voisi sopia rhodelle tosi hyvin. Mutta miksi mun korvaan se kalskahtaa samalta kuin koiratanssi? Olen rajoittunut, huomaan sen ja kärsin siitä! Riikkis, käännä mun pää edes rallytokon suhteen!

-m- kirjoitti...

Hihihi, tämä nimenomainen rhodesianpoikanen. <3 Mää niin samaistun Polkkaan: mäkin tykkään juustokakusta ja mullakin on välillä vaikeuksia viitsiä tehdä sitä mitä käsketään silloin kun käsketään. :)

Riik kirjoitti...

Älä Sanna epäluuloile siellä :D. Eiks koiratanssi ole musiikin tahdissa tehtäviä temppuja ja rallytoko vaan sellaista vauhdikkaampaa tottista? Tai en mä tiedä. Keskiviikkona nähdään, mihin ollaan Pokemonin kanssa päämme laitettu :D

Ja Marjo, ei sun kannata samastua Polkkaan ainakaan kovin paljon, sillä on nimittäin vielä ei-toivottavampia ominaisuuksia...

-J. kirjoitti...

Jooh, eipä tuo M ainakaan vielä ole verhojen päälle kuseksinut, eli tietänee rajansa. :)

Laura kirjoitti...

Täältä tulee kokemuksia RallyTokosta. Oon käynyt tuon Hippulan (7v) kanssa, se on hauskaa. Siinä kierretään kentällä rata, jossa jokaisen numerolapun kohdalla tehdään liike. Liikkeet ovat sitten sekoitus tokoa, agilityä ja pikkuisen ehkä koiratanssia. Ei mitään tanssahtelua, vaan erilaisia pyörähdyksiä ja ohituksia esim.
Uskon, että laji on oikein omiaan rhodelle, joka kyllästyy ainaiseen sahaamiseen.

Ymmärrän Riikkis tasan sun ajatukset tokon suhteen, se välillä tökkii reippaasti, etenkin ellei ohjaaja tunne rhodeja. Menin niin persus edellä puuhun Hipun kans pk-puolella ja noutajien reeneissä, kun ei Rovaniemellä juuri rhodeja tms ole... Mut nyt on Viljan kans hirmu hyvä ohjaaja ja hyvin etenee! Tosin noutoa ei oo tehty vielä lainkaan. Nyt mennään alo-luokan liikkeitä vähitellen kuntoon, jos vaikka ens kesänä uskaltaituis kokeisiin...

Riik kirjoitti...

Tänään oli toiset treenit ja mä olen ihan innoissani lajista - päästiin tekemään jo kaksi erilaista rataakin! Tavallista tokoa treenataan myös, jospa rallista saisi vähän uutta ulottuvuutta siihenkin :).

Tiedätkö muuten, onko kukaan rhode kisannut rally-tokossa?