27.7.2010

Sataako Tuomarinkartanossa aina?


Olimme lauantaina näyttelyssä Tuomarinkartanossa Helsingissä. Kuukauden kestäneen helleputken jälkeen sää oli tuulinen, sateinen ja saakelin kylmä. Kuten viimeksikin. Herätys kuudelta ja aamulenkin jälkeen kohti Helsinkiä seuraamaan sinisten nauhojen jakamista. Tuomaritäti on melkoisen tiukka arvosteluissaan. Olin niin varma, että Polkka saa ensimmäisen H:n, mutta EH-putki jatkui edelleen.

Arvostelussa oli pituudeltaan vastinetta koko rahalle, mutta muutamilta kohdilta se oli vähän hassu:

Erittäin hyväntyyppinen 1v. juniorinarttu. Hyvin kesken kehityksen vielä ja selvästi alamittainen. Kokoonsa nähden sopiva, mutta rodulle hieman liian hento luusto. Hyvät mittasuhteet rungossa ja päässä. Rodunomainen ilme. Hyvin kannetut mutta ohuet korvat. Korrekti hampaisto. Hieman etuasentoiset eturaajat ja pystyhkö olkavarsi. Täytettä kaipaava eturinta. Vielä matalahko rintakehä. Toivoisin pidemmät takimmaiset kylkiluut ja tiiviimmän lanneosan. Oikea-asentoinen lantio ja sopivat takakulmaukset. Korrekti ridge. Karvapeitteessä vielä pentumaista villavuutta. Väristä ei voi muuta vielä sanoa. Hyvä takapotku, hieman lyhyt etuaskel. Erinomainen luonne.

Vähän siis laitetaan toppausta etuosaan ja venytellään kylkiluita. Jees.

Kolme sukupolvea eli mummo, mutsi ja Polkka.

Polkka meni suoraan näyttelystä Päiville ja me ihmiset illaksi festaroimaan. Sunnuntaina kotiin palasi hohkakivellä harjattu ja useita tunteja rallia vetänyt Polkka. Imaisi kupillisen ruokaa ja paineli nukkumaan. Ja torkkui muuten vielä maanantainakin. Kiitos vaan Päiville ja Johannalle, joka toi Ego-veljenkin mukaan riehumaan.

Kuvat: Päivi Sormunen


6 kommenttia:

Tuija kirjoitti...

voi herrajumala mikä arvostelu!!? Ei voi muuta ku silmiään pyörittää.... että alamittainen ja ahaa joo, täti kasvattaakin tanskandoggeja...

Anonyymi kirjoitti...

Taitaa muuten puuttua rotumääritelmästä kylkiluiden standardimitta :D

-Anna&Taika-

Tuija kirjoitti...

ja korvien paksuus/ohuus o_O Tän arvostelun voi laittaa takan sytykkeeks, ei tarvi säästää....

Riik kirjoitti...

En laita takan sytykkeeksi! Kehystän sen seinälle ja luen läpi aina silloin, kun alan pitää koiranäyttelyitä oikeasti fiksuna hommana :D

tir kirjoitti...

toivoisi vaan että tuomarit joskus viitsisi vilkaista sitä mittakeppiä rhontteja arvostellessaan. normikokoiset näyttää toki pieniltä kun kehässä ravaa reilusti ylikorkeita koiria..

mutta hauskojahan joskus nuo kommentit on :) siitä vaan nokka kohti uusia haasteita.

Riik kirjoitti...

Leuka rintaan ja kohti uusia nöyryytyksiä! Onneksi ollaan yhtä alamittaisia sekä koira että omistaja :D