29.12.2011

Joulun sukulaisvisiitti

Hertalla menee lujaa.

Lähdettiin joulupäivänä ajelemaan Konginkankaalle mummoni luokse. Siellä meitä odottivat myös minun vanhempani juuri neljä kuukautta täyttäneen Hertta-airiksen kanssa. Polkka oli tavannut pennun aiemmin, mutta mäykyt eivät. Vähän siis jännitti Maissin suhtautuminen aavistuksen verran rasavilliin pikkuelukkaan. Stressasin jälleen kerran aivan turhaan, kaikki meni oikein hyvin.

Yhtäkkiä Polkka tuntuu niin vanhalta ja viisaalta...

Keski-Suomessa oli vähän lunta, mutta muuten keli oli yhtä ankea kuin etelämmässäkin. Vierailun loppua kohti sää lauhtui vielä enemmän ja kaikkialla oli aivan järkyttävän liukasta lumen muuttuessa jääksi. Oikeaa talvea siis odotellaan edelleen! Tasan vuosi sitten joulupäivän lenkillä lukemat taisivat olla -28 astetta, nyt +4 astetta. Koirat kyllä tykkäsivät riehua ulkona ja haistella maalaispihan mielenkiintoisia hajuja.

Loppujen lopuksi koirilla meni niin hyvin, että Maissi alkoi leikkiä Hertta-pennun kanssa. Seurasin hommaa sivusta ja mietin, onko kyseessä joku hämäysjuoni pennun kurittamiseen. Mutta ei, kyllä ne ihan nätisti painivat. Toki Maissi ilmoitti omaan kiukkuiseen tapaansa sitten kun riitti, mutta ihan oikeasti se leikki ensimmäistä kertaa tapaamansa pennun kanssa!

Hertta testaa Maissin pennunsietokykyä.

Hertta, Polkka ja Maissi.

Joulun ihme: Maissi leikkii pennun kanssa.


Joulurentoilua, senhän Polkka osaa.

Joo siis yhdessä lämmitetään saunaa.

Mummeli ottaa kaiken ilon irti sukulaisvisiitin tuomasta majoitusedusta.

Ajettiin tiistaina kotiin Kuopion kautta Pasin työkuvioiden vuoksi. Matka olikin melkoinen koettelemus, tielle oli kaatunut puita ja jouduttiin etsimään muutaman kerran oikoreittiä. Aika hurja näky, kun tien varren aukealla kaatuu puita kuin tulitikkuja! Kuopio-Jyväskylä -välillä näytti olevan myös useampi kylä vaikka sähköä. Ja olihan meillä kotonakin sähköt pois puolentoista vuorokauden ajan. Itse siis oltiin se aika kätevästi reissussa.

Kävin Kuopiossa Eläinruokatehdas Lemmikin tehtaanmyymälässä, joka osoittautui oivaksi retkikohteeksi. Kaupan oli erilaisia lihoja ja liha-(puuro)-kasvisseoksia. Hinnat olivat huomattavasti alhaisemmat kuin ruokakaupoissa, noita tuotteitahan myydään Oscar-nimellä lähes kaikissa marketeissa. Laajamittaiseen shoppailuun en uskaltautunut antautua kodin sähkökatkoksen ja mahdollisen pakastearkun sulamisen vuoksi, joten hankin vain muutamia erilaisia ruokapötköjä (esim. lammas-puuro-kasvis 1,90 €/ kg) ja kauraa koirapuuroa varten. Kaupan palvelu oli ihanan savolaista, sellaista lupsakkaan ystävällistä.

Ei kommentteja: