Enpä olisi viime kesänä Polkan kisakokeilusta Suvin kanssa sopiessani uskonut, että ne on viidet kisat ja kakkosluokan serti. Minulla oli jonkun sortin henkilökohtainen kriisi siitä, että mitä tämän harrastuksen ja koiran kanssa teen. Suvi lupautui testaamaan, miten Polkka kulkisi hänen kanssaan.
Ekoihin kisoihin tyypit treenasivat kerran. Hankalat radat ja kaksi hyllyä. Seuraavista kisoista tulikin yksi nolla jokaisista. Forssassa nolla ei ollut nousunolla, joten siksi Polkka ennätti kerätä niitä neljä. Lajia tuntemattomille selvityksenä siis sen verran, että kakkosluokasta nousee kolmosluokkaan kolmella nollaradalla (lue: alle ihanneajan juostu puhdas rata), mutta kaikki nollat eivät ole nousunollia. Niin sanottujen nousunollien lukumäärä riippuu osallistuvien koirien määrästä.
Treenikertoja Suvilla ja Polkalla on takana ehkä viisi. Siksi onkin ihan käsittämätöntä, miten kaksikon yhteistyö toimii niin saumattomasti. Taitava ohjaaja tietenkin ja onhan Polkkaakin treenattu (meikäläisen todella osaavissa käsissä, hah hah), mutta luulisi yhteisen sävelen löytymisen ottavan silti aikansa?
Niin siinä vaan sitten kävi, että lauantain kisojen ensimmäiseltä radalta tuli se viimeinen luokkanousuun tarvittava nolla. Rata ei ollut todellakaan mikää helppo (jos minä olisin ohjannut koiraa, olisin ehkä lähtenyt kotiin sen nähtyäni) ja Polkan nolla oli ainoa. Punainen paholainen vaihtoi luokkaa siis tyylikkäästi voitolla. Toiselle radalle se ei tietenkään voinut enää osallistua, vaan jaettiin kisaherkut seuraneitinä toimineen Daran kanssa ja lähdettiin aurinkoisen kevätpäivän lenkille.
Seuraneiti Dara ja kisakoira Polkka. |
Tietenkin minua naurattaa myös tämä oma asenteeni kisaamiseen. On ihan parasta ajaa kisapaikalle, lämmittää ja jäähdyttää koira, kuvata ehkä suoritus videolle ja nauttia kioskin antimista. Ei mitään sellaista veret seisauttavaa kisajännitystä, kun joku muu astuu suden suuhun (vaikka jännittää minua siltikin aina ihan törkeästi). Ja sanon tämän kaiken sen jälkeen, kun olen treenannut koiraani agilityä varten viisi vuotta.
Mutta saapa nähdä mitä tuleman pitää. Onneksi olemme hitaassa Hämeessä, ei sitä tarvitse tänään tietää.
3 kommenttia:
Onneksi olkoon!
Tietenkin jatkatte treenaamista ja kilpailua samalla taktiikalla. Onhan huippuravureillakin eri valmentaja ja kuski!
Kevätterveisin, Cecilia
Kiitos Cecilia! Ja totta, hevospuolellahan tämä olisi ihan normaali kuvio :)
Mutta apua, ennätin lukea tuon toisen kommentin, mutta en vastata siihen kun oltiin muutama päivä reissussa. Joku kysyi tosi hyvän kysymyksen nuoren rhoden kuumenemisesta treeneissä.
Meillä ei ole ollut tuollaista ongelmaa, joten en ole itse sitä ratkonut. Mutta paimenilla tekemisestä kuumeneminen ja vaikkapa omistajan hihan näykkiminen näyttää olevan yleisempää kuin rhodeilla. Treeneissa olen nähnyt tuollaisten koirien saavan ns. fyysisen palautteen ja ellei auta, niin tekeminen loppuu siihen paikkaan ja napsija joutuu autoon rauhoittumaan. Voisi kuvitella, että esteistä kuumenevalle koiralle pahin rangaistus on se, ettei se saakaan jatkaa enää esteiden tekemistä?
Mutta kuten sanottu, joku muu osaa varmasti antaa minua parempia neuvoja tässä asiassa, kun itse en ole tällaista ongelmaa joutunut ratkomaan. Päin vastoin Polkkaa on saanut aina enemmän virittää, kuin yrittää laskea kierroksia...
Lähetä kommentti