6.6.2013

Natures:menu - koirien oma jäätelö

Jäätelön resepti on yksinkertainen: pakasteruokaa ja Kong-leluja
Koirien aktiviteetti on ollut helteiden aikaan ihan nollassa. Aamulla ja myöhään illalla muutama kävelylenkki, muuten jengi makaa pihassa tai sisällä vaakatasossa. Uimassa ollaan käyty muutamana päivänä.

Viime viikolla keksin uuden helteille sopivan aktivointilelujen täytteen - M&M:n uudet raakapakastenuggetit nimittäin! Kilon pussista täyttää lelut aika monta kertaa ja ihan järkevällä sisällöllä. Koirat ovatkin syöneet useampana iltana osan iltaruoastaan aktivointilelun sisältä. Polkalla kuluu aikaa helposti puoli tuntia - kolme varttia, varsinkin jos nuggettipussista löytyy toisiinsa jäätyneitä ruokapaloja.

Natures:menun nuggetteja löytyy useampaa eri laatua. Eipä näitä tällaiselle porukalle ruokana syöttäisi, mutta lelutäytteenä kyllä. Nuggetit koostuvat lihasta, elimistä, riisistä tai perunasta ja kasviksista. Sisällöstä noin puolet on lihaa.
Vauhtia siihen hommaan, sanovat mäykyt.

Ihan paras kesäherkku.
Ruoasta puheen ollen ostin vähän nirsoksi käyneelle mummokoiralle pussin Friskies mini menu -nappuloita. Acana ei kelpaa, mutta väri- ja makuaineita täynnä oleva kissanruoalta näyttävä markettimuona maistuu kyllä. Eihän kunnollinen koiranomistaja ruoki koiriaan markettiruoalla, seuraavaksi hain pussin Royal Caninin pikkukoiranruokaa. Nappulat olivat täsmälleen saman näköisiä kuin Frieskiesin ja kelpasivat yhtä hyvin.

Raaka-ainelista kuulosti järkyttävältä: maissi, maissijauho, kuivattu naudan ja sianlihan valkuainen, eläinrasvat... Valkuaisella ja eläinrasvalla ryyditettyä maissipuuroa hintaan 20 €/ 2 kg. Vertailun vuoksi Marketti-Friskies maksoi 4,90 €/ 1,5 kg. Kysymys kuuluukin, että mistä tuossa RC:ssä oikein maksetaan, kun sisältö kuulostaa ihan markettinappulalta? Ettei vaan isoista mainoksista ja ruhtinaallisista kaupanpäällisistä...


Ei kommentteja: