8.2.2015

Viikonloppuisia

Polkan ja råtan mielestä ilmassa on kevään tuntua!
Aivan kuin viikonloppu olisi antanut pienen enteen tulossa olevasta keväästä. Lauantaina suunniteltiin talven ensimmäistä jäälenkkiä. Tavattiin pilkkimies, joka kertoi lahdella olevan melkein puoli metriä kunnollista jäätä, eikä virtapaikkoja. Olin ihan innoissani, koska jäällä on ihan mainiota juoksuttaa koiria.

Mutta kuinkas sitten kävikään - jää varmaan kestää, mutta siellä on niin paljon vettä että käveleminen on aivan mahdotonta. Koirat nostelivat jalkojaan dramaattisina ja tuijottelivat minua. Mentiin sitten ihastelemaan Aulangon huvimajoja. Vähän kyllä surettaa jäiden tilanne. Viime talvena päästiin jäälle yhden ainoan kerran, tänä vuonna ei varmaan kertaakaan.

Jos lauantain lenkkikeli oli harmaa ja vesi- ja räntäsateinen, paistoi sunnuntaina aurinko. Mutta iloa hyvästä lenkkikelistä hälvensi ihan järkyttävä tuuli. Variksetkin lensivät taivaalla ihan miten sattui! Tehtiin kuitenkin reipas metsälenkki, siellähän ei tuuli niin haittaa. Polkka juoksi hangessa ihan tyytyväisenä. Aurinko saa kummasti virtaa kaamosmasennuksesta kärsivään afrikkalaiseen.


Ei kommentteja: