6.8.2015

Rhodesiankoiran huumorintaju

Koira maassa, rhode pöydällä.
Rhodesiankoirat ovat siitä hauskaa porukkaa, että niillä on oikeasti huumorintajua. Uiminen on hauskaa, mutta sadekelillä ei pysty lenkkeillä. Tai jos lenkillä alkaa sataa eikä ole sadetakkia mukana, voi juosta lähimmän ison puun alle uikuttamaan. Niinkin kaunis koira kuin rhode onnistuu usein näyttämään valokuvassa siltä, kuin sitä olisi hakattu kaksi päivää. Se istuu lysyssä, korvat luimussa ja alistunut ilme naamalla. Ihan vain siksi, että on käsketty istumaan persuksensa päälle.

Huumorintajuisen koiran kanssa harrastaminen ei ole aina yksinkertaista. Tai se kysyy huumorintajua myös omistajalta. Polkka oli ilmoitettu viikonloppuna kisaamaan agilityssä ja se päätti alkuviikosta, ettei p-y-s-t-y hyppäämään rengasta. Ei vaan pysty. Kesäkuun kisoissa se hyppäsi renkaan sivusta viimeisellä radalla ja sitä ennen teki saman noin vuosi sitten. Väliin mahtui onnistuneita rengassuorituksia.

Ehkä se vaan haluaa pitää hulluja koiranaisia vähän jännityksessä?

Ja sitten lopulta kisarata näyttää tältä. Minua jännitti niin, että meinasin pissata housuun. Tosin tuosta kyseisestä renkaasta jos olisi tunkenut sivusta, olisi saattanut vähän tuntua kylkinahassa.

Mutta siis kyllä, Suvi ja Polkka tekivät viikonlopun kisoissa toisen kolmosluokan nollan. Aika oli jotain -10 sekuntia eli ripeää menoa ainakin rhodesiankoiraksi. Ei tuolla rakenteella ihan kauhean paljon lujempaa pistellä. Hieno homma, eihän tästä tiimistä voi olla kuin ylpeä! Edellisten kisojen jälkeen alla oli yksi (tuo renkaan osalta epäonnistunut, muuten ihan hyvä) treenikerta.

3 kommenttia:

Laura kirjoitti...

Hieno suoritus, onnea! :)

Huppaluurat / Johanna kirjoitti...

Wau! Hienolta näytti tuo kisarata, vaikka en agista juuri mitään tajuakaan :)

Riik kirjoitti...

Kiitos Laura ja Johanna! Hyvältä tuntuu itsestäkin katsella iloista koiraa radalla :)