20.8.2013

Tervetuloa kotiin, Polkka!

Tarpeeksi tuhtia evästä Skinny mamalle.
Kesä on mennyt uskomattoman nopeasti - Polkka palaa sunnuntaina kotiin! Ajattelin koko ajan, että koira olisi koko kesän pois ja tulisi takaisin syksyllä. Mutta niin, kai se on myönnettävä että kesä alkaa jo olla lopuillaan? Meiltä synnyttämään lähtenyt Fat mama on muisto vain ja kotiin on palaamassa pentujen riuduttama Skinny mama. Siksipä täällä onkin tehty ruokaan liittyviä valmisteluja mammakoiran paluuta ajatellen.

Koska Polkka tarvitsee kunnon evästä tullakseen taas normaalin koiran näköiseksi, hain Kennelrehun autolta normaalin jauhelihan ja lohen lisäksi myös lihaista rasvaa. Lammastakin sieltä näyttäisi saavan taas pienen tauon jälkeen. Sesonkituote, ehkä? Kennelrehun lammas on meillä suurta herkkua, ainakin sen jälkeen kun Polkka voitti ennakkoluulonsa ja uskalsi maistaa.

M&M:n kesäalesta löytyi ilahduttavasti Carnilove-säkkejä "Ota 2 maksa 1" -tarjouksella, ja niinpä Skinny mama saa aamuevääksi rakastamaansa nappulaa. 80 € yhdestä 12 kg nappulasäkistä on liian paljon, mutta kahdesta jo aivan käypä hinta. Ja ruoka on sopivan lihapitoista massaa kaipaavalle laiheliinille.

Kun eläinkaupassa katsoo koiranruokasäkkejä, tulee mieleen ajatus että Carnilove on ehkä ainoa ruokamerkki, jonka säkin on suunnitellut ammattigraafikko. Ruokapussit ovat yleisesti ottaen aivan kamalan näköisiä! Ehkä pakkaussuunnittelu pitäisi ulottaa myös eläinruokaan, samalla tavalla se ruma ruokasäkki sattuu silmiin kuin maitopurkkikin...

Jauhelihaa, lihaista rasvaa ja lohta.
Portti on vihdoinkin maalattu!
Polkan kotiinpaluujärjestelyt ovat ulottuneet ruokahankintojen ohella myös sisustamiseen. Koirahuoneen portti on vihdoinkin maalattu valkoiseksi! Pasin nikkaroima portti oli monta vuotta puun värinen, koska miten sen maalaa kun yksin jäävä koira tarvitsee aina porttia? Nyt homma on vihdoinkin tehty ja portti sata kertaa hienompi kuin aiemmin. No eihän se nyt mikään sisustuselementti ole, mutta Polkan tapauksessa pakollinen. Ehkä koira sitten veteraani-iässä osaa olla kiltisti koko talossa...

Yksi asia kaipaa vielä tekemistä, Polkan ruokakuppiteline pitäisi jynssätä puhtaaksi ja petsata uudelleen valkoisella kuultovärillä. Onhan tässä vielä useampi päivä aikaa!


Mummot eivät tiedä, mitä tuleman pitää...
Vaikka odotankin Polkan kotiinpaluuta innolla, on mukana myös jännitystä. Polkan ja Maissin välit kun eivät aina ole olleet kovin lämpimät. Tai periaatteessa koirat ovat ihan hyvissä väleissä, mutta ottaneet silti muutaman kerran yhteen. Nyt kun Polkka varmaankin stressaa eroon joutumista pennuistaan, olen varautunut erottamaan koirat hetkeksi toisistaan. Tai lenkkeillään paljon yhdessä, mutta sisätiloissa ne saavat alkuun makoilla portin eri puolilla.

Syksyn harrastusasiat ovat vielä mietinnän alla. Kuntoutetaan ensin mammakoiralle lihaa ja lihasta luiden päälle ja tehdään sitten tarkempia suunnitelmia.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Eikös ne pennut ole vielä kuusiviikkoisia? Vieroitus tapahtuu 8-9viikon ikäisenä jos oikein muistan. Miksi tällainen ratkaisu?

Riik kirjoitti...

Koiranpentujen yleisin luovutusikä on 7-8 viikkoa, lähinnä kai kääpiökoiria pidetään kasvattajan hoivissa pidempään. Kennelliiton mukaan pennut luovutetaan vähintään seitsemän viikon ikäisinä.

Aika yleinen käytäntö taitaa lisäksi olla, että sijoitusnarttu lähtee hieman aiemmin ja pennut ovat viimeisen viikon keskenään. Ainakin näillä isommilla roduilla.