29.6.2014

Käärme - ei vaan ankerias!

Hyi hemmetti!
Kävin yhtenä kauniina iltana (joita ei ole sen jälkeen tainnut juuri ollakaan ja tästä on aikaa muutama viikko) uittamassa koiria Pasin vanhempien rannassa. Maissi ui rinksaa ja heittelin Polkalle nappuloita veteen. Uimalenkin tehtyään Polkka siirtyi villittelemään rannalle. Ja meni haistelemaan jotakin. Hetkinen. Valtavaa käärmettä!

Karjaisuni oli sen verran kattava, että Polkka pakeni aarteensa luota. Hiivin katsomaan. Kuollut se ainakin oli. Eikä näyttänyt käärmeeltä, vaan ennemminkin kalalta. Google tunnisti elukan ankeriaaksi. En todellakaan tiennyt, että ne voivat kasvaa näin isoiksi. Tämä niljake oli nimittäin noin metrin mittainen.

Illan paras veto tuli kuitenkin Maissilta, joka siis ui episodin ajan lammikkoa ympäri. Kun kaaos ankeriaan ympärillä oli loppunut, nousi mäyräkoira vedestä, käveli ankeriaan luo ja pissasi sen päälle. Nosti jalkaa sellaisella mäyräkoiramaisella hartaudella. Sen jälkeen pudottautui takaisin lampeen ja jatkoi uimista.
4 kommenttia:

Aliel kirjoitti...

On kyllä suuri ankerias, olisin itsekin säikähtänyt! Oliko se varmasti kuollut? Nehän voivat joskus nousta maalle ja pysyvät maalla hengissä pitkäänkin, kuolleenkin näköiset voivat vielä virkistyä takaisin veteen päästyään. Ajattelin vain sen vuoksi, koska lajihan on todella harvinainen. Riista- ja kalataloudentutkimuslaitos myös kerää niistä havaintotietoja.

Riik kirjoitti...

Oli se siinä vielä muutamaa tuntia myöhemmin, kun anoppi ja appiukko olivat menneet katsomaan. Ja ainakin se haisi aika pahalle, tai siis koirien mielestä varmasti ihanalle :D

Tuo lammikko saa vetensä joesta, eli ehkä ankeriaita elää siinä joessa?

Aliel kirjoitti...

Jos se haisikin, niin ehkä se sitten tosiaan oli kuollut. Joskus eivät tajua vain mennä maalta enää takaisin veteen, mikä on mun mielestä vähän kummallista.

Järvissä ne vissiin elää, mutta jokia pitkin kulkevat niihin, joten varmaan tuo yksilö on huomaamattaan humpsahtanut vähän pienempään vesistöön, voihan siinä lammessa toki olla vielä toinenkin yksilö. Onko siinä lammessa mitään pieniä kaloja tai "pohjaeläimiä", mitä ankerias voisi syödä? Jos on, niin mikä ettei ne siinä voisi jonkun aikaa viihtyäkin. Tuleeko se joki siihen selvänä kohtana niin, että ankeriaat pääsee myös pois päin vai jotenkin muuten, jolloin ulosreitinlöyty on vaikeampaa? En tosin tiedä tekisikö mieli mennä itse lampeen uimaan, jos tietäisi siellä uiskentelevan noin suuria "lieroja". :D Mutta jos viitsit, niin laita tosiaan kuva ja tietoja löytöpaikasta tuonne laitokseen kalaatlas@rktl.fi

Anonyymi kirjoitti...

Maissilla on oikea asenne!
Sadepäivän terveisiä Cecilia