8.6.2014

Polkka steriloitiin - tähystysleikkauksella

Maailma murjoo, råtta turvaa.
Polkka steriloitiin torstaina. Olin kuullut hyviä kokemuksia tähystyksellä tehdyistä steriloinneista ja ilokseni Hämeenlinnan Animagissa oli menossa tähystysleikkaus tavallisen hinnalla -kampanja. Maksoi se lopulta vähän enemmän, mutta hinta oli kuitenkin järjellinen (514 €) naapuriklinikan ilmoittamaan (n. 900 €) verrattuna. Se olisi ollut roimasti yli kipurajan. Kannattaa näemmä vähän soitella ympäriinsä ja kysellä hintoja näissä ei-niin-kiireellisissä leikkauksissa.

Tähystyksen ja tavallisen leikkauksen ero on pääasiassa siinä, että perinteisessä poistetaan sekä kohtu, että munasarjat. Tähystyksellä yleensä vain munasarjat. Lisäksi tähystysleikkauksessa haavat ovat pienemmät ja toipuminen nopeampaa. Lisäinfoa löytyy vaikka tästä.

Vein Polkan aamulla (lapsi kainalossa, kuinkas muuten) kymmenen aikaan lääkäriin. Oltiin sovittu, että koira saa heräillä kaikessa rauhassa ja haen sen kolmen aikaan (Pasi lupasi tulla ajoissa töistä, ettei tarvitse ottaa lasta mukaan mahdollisesti tokkuraisen koiran hakureissulle). Puolen päivän aikaan tulee sitten jo puhelu, että Polkka on täydessä iskussa ja ulvoo kun on niin lähdössä kotiin. Eipä siinä sitten muuta, kuin lapsi ylös päikkäreiltä ja elukkaa hakemaan.

Ulvominen kuului ulko-ovelle asti. Pokemon oli ihan sitä mieltä, että nyt riittää nämä lääkärihommat ja hyppäsi tyytyväisenä auton perään. Sitä ennen rakas lapseni oli näppäillyt korttimaksupäätettä ja kahmaissut tiskiltä kourallisen koirannappuloita. Mutta kunnialla selvittiin, kaikki kolme.

Leikkaushaava leikkauspäivänä.

Leikkaushaava kolme päivää leikkauksesta.
Toipuminen on todellakin ollut nopeaa. Ensimmäisenä päivänä Polkka piippasi, mutta en mene takuuseen siitä, johtuiko vinkuna kivusta vai kaulurista. Koira on todellakin sitä mieltä, ettei ämpäri päässä kuljeskelu sovi sen imagoon. Kaksi päivää annoin sille särkylääkettä, mutta lähinnä vain siksi kun oli käsketty. Tikit sulavat itsekseen ja rauhassa pitäisi olla kymmenisen päivää. Sehän tässä onkin mielenkiintoista, pitää narussa sairaslomalla olevaa koiraa, joka on mielestään ihan terve juoksemaan rallia pitkin pusikoita.

Agilitystä meinattiin pitää lomaa kolme viikkoa ja mennä sen jälkeen ainakin tekemään joku kevyt treeni.

Ei kommentteja: