22.9.2013

On siis syksy

 

T-paitakelit taitavat olla tällä erää ohi - syksy on tullut. Tällä viikolla on saanut kaivaa esille pitkähihaista, villasukat ja Polkalle sadetakin. Vauva on jatkanut päikkäreitään koiralenkin jälkeen ladossa. Siellä ei kastu, vaikka nukkuisi useammankin tunnin ja sataisi vettä. Ennen kuin joku ehtii miettiä homman vastuuttomuutta, lisään että unta vartioi itkuhäläri. Omenapuut pudottivat loput omput ja ennen suurta siivousoperaatiota ennätin vähän fiilistellä syksyisillä väreillä.

Koirat olivat kuluneella viikolla melkein joka päivä keskenään pari tuntia. Polkka on edelleen pysynyt kaidalla polulla eli portin oikealla puolella. Kiitos Polkka, olet taas oikein rakas! Ja anteeksi se kaikki tuskastuminen, mutta se nyt vaan on inhottavaa löytää kotiin palatessa aikuinen koira ihan jostain muualta kuin pitäisi ja milloin minkäkin saaliin kanssa.


Viikonlopun säät suosivat sen verran, että päästiin kumpanakin päivän hyvälle lenkille. Lauantaina tehtiin pitkä sänkipeltolenkki ja sunnuntaina kunnon metsälenkki. Varsinkin metsälenkki oli koirien mieleen, ne juoksivat kuin hullut. Polkka meni erilaisten hajujen perässä todellakin pää viidentenä jalkana, muttei päästänyt minua silmistään pitkäksi aikaa. Se lähtee vauhdilla, mutta tulee vähintään yhtä lujaa takaisin. Löydettiin muuten suppilovahveroitakin, sienet taisivat tulla syyssateiden mukana.

Polkan kunto on kasvanut kohisten ja hyvä niin. Lokakuussa pitäisi taas palata rakkaan agility-harrastuksen pariin. Meidän viimeisistä ohjatuista treeneistä (ja kisoista) on jo vuoden verran. Tämä ajan kuluminen on jotakin aivan uskomatonta.


Ei kommentteja: