26.9.2011

Sunnuntain sienireissu

Jotain kummallisia metsäneläimiä.

Saatiin sunnuntaina koolle kunnon lenkkijengi, kun Päivi ja Johanna saapuivat tänne sienestämään. Päivillä oli mukana Polkan Musca-mutsi ja 4,5 kuukautta vanhat velipuolet Niro ja Luka. Johannalla puolestaan Gimli ja Polkan veli Ego. Kun vielä Maissi lähti metsään mukaan, saatiin saldoksi kuusi rhodesiankoiraa ja yksi maastonakki.

Todellakin, Maissi pääsi ensimmäistä kertaa mukaan kunnon kimppalenkille. Nakki on ollut mukana muutamalla pienen porukan lenkillä ja käyttäytynyt moitteetta. Eikä ongelmia ollut nytkään. Ensin piti murahtaa muutaman kerran persiissä pyöriville pennuille, mutta sen jälkeen Maissi touhusi omiaan eikä kukaan koirista välittänyt siitä sen erikoisemmin. Hiekkakuopalle päästessä Maissi jopa meni mukaan seuraamaan muiden riehumista. Räyhänakki on selvästi pehmentynyt vanhemmiten! Kiva niin, sillä vajaa kolmetuntinen metsälenkkiä ilahduttaa myös maastonakkia.

Ego, Musca ja Polkka.

Löysimme paljon herkkutatteja sekä jonkun verran kantarelleja ja mustiatorvisieniä. Niin ja lampaankääpiä. Suppilovahverot sen sijaan pysyivät piilossaan. Hirvikärpäsiä ei onneksi tavattu kuin aivan muutama yksilö. Hyi saakeli, ne ovat jatkuvan vesisateen lisäksi pahinta syksyssä!

Siitä se lähtee: hiekkakuopan hundkarusellen.

Maissi on ihan mukana menossa.

Pentuhepulit.


Pennut hei, mitä te teette?

Maissi kyllästyy riehuviin rhodesialaisiin ja aloittaa kaivuutyöt.

Sienikoira Gimli.

Musca ja lapset. Vasemmalta: Niro, Luka, Musca, Ego ja Polkka.

Kiitokset Päiville ja Johannalle (ja Saara-siskolle, toivottavasti et järkyttynyt hulluista rhodesianeläjistä) jengeineen lenkkiseurasta. Ja tuliaisista - Polkka sai pantamessutuliaisia ja minä aiheeseen liittyen Polkka Jamin kolikkokukkaron. Oli muuten aika hiljaisia koiria sunnuntai-illan!

Ei kommentteja: