19.12.2011

Niisk niisk

Nokkaa kutittaa!

Maissi alkoi vetää henkeä sisäänpäin viime viikolla, sai ns. reverse sneezing -kohtauksia. Epäilykset nenäpunkkitartunnasta heräsivät viimeistään sunnuntaina, kun koko orkesteri alkoi niiskuttaa. Kuonot kutisivat ja niistä valui kirkasta nestettä.

Koko episodi alkoi ketuttaa jo siinä vaiheessa, kun varasin aikaa eläinkäärille. Klinikalla puhelimeen vastannut tyyppi ei tiennyt a) oliko kyseiseen vaivaan reseptivapaita lääkkeitä ja b) riittääkö että tuon vain yhden koiran "tutkittavaksi". Heittomerkeissä ihan vain siksi, että lääke määrätään oireiden perusteella, koska koiran nenästä on niin hankala saada näytettä. Ei ehkä tarvitse mainita, etten olisi todellakaan kuskannut kolmea koiraa paikalle.

Lisäksi koiran tuominen klinikalle oli tärkeää siksi, että lääkäri voi sitten antaa sen lääkkeen. Onhan se todella haastavaa pipetoida nesteampulli koiran niskaan ja tein sen kahdelle kotiin jääneelle kaverillekin! Joskus, ihan vain joskus ikävöin vanhoja kunnon kunnaneläinlääkäreitä, jotka soittivat pikkuvaivojen reseptejä apteekkiin.

Loppujen lopuksi Polkan yleistutkimus ja nenäpunkkidiagnoosi plus lääkkeet (niskaan kaksi kestaa kuukauden välein tyhjennettävä Advocate-ampulli) kolmelle koiralle maksoivat 143 euroa ja summasta oli vielä vähennetty koirakerhon alennus. Vakuutuksen jälkeen maksettavaa jäi 80 euroa. Oli siinä loishäädöllä hintaa!

Olin tosi kypsynyt koko lääkärikeikkaan ja rahanmenoon, kunnes näin naisen tuovan koiran tutkimushuoneeseen ja tulevan hetken kuluttua totaalisen murtuneena itkien ulos pelkän hihnan kanssa. Olisin halunnut mennä halaamaan naista, mutten kehdannut. Loppujen lopuksi oma lääkärikeikka oli aivan mahdottoman hyvä, tultiinhan me sentään kotiin koko orkesterin voimin. Oli ehkä vähän kallis loishäätö, mutta mitä siitä.

5 kommenttia:

Bemary kirjoitti...

Niinpä. Kaikki "harmi" on suhteellista, vaikka se joskus pääsee unohtumaankin. :(

Anonyymi kirjoitti...

Meillä oli tasan vuosi sitten sama homma: Sintti alkoi niiskuttaa, joten ei kun eläinlääkärille ja nenäpunkkilääkkeet kolmelle koiralle. Ja ihanan kallista. Vakuutus korvasi niin minimaalisen summan tästä lystistä vielä, että iloksi pisti. Jotakin pientä pränttiähän siellä oli, että ei korvata loishäätöjä tms.

Kirsi

Anonyymi kirjoitti...

No juu, suhteellisia nämä koirakulut. Me toivutaan vieläkin leikkauksesta ja luottokorttilaskua yritetään lyhennellä. Eipä naurata 2500 euron lasku ja siihen päälle fyssarilaskut 6 * 60e. Ja mikä on lopputulos...koira kävelee kuin humalassa eikä pysty enää ravaamaan. :(
Pitää toivoa, ettei mitään isoa satu lapsille saati koirille...niin ja vanhammatkin vois pysyä terveenä. :)
T Anu

Riik kirjoitti...

Kirsi: missä teillä on vakuutukset? Tapiola nimittäin korvasti ihan täysmääräisesti ja vielä kaikkien kolmen lääkkeet, vaikka vakuutus olikin Polkan nimissä...

Anu: halpahan tuo oli lääkärikeikaksi, tiedän että on kalliimpiakin toimenpiteitä :). Tulipahan ainakin laitettua koko jengille loishäädöt!

Anonyymi kirjoitti...

Meillä on kaikki vakuutukset Fenniassa, joten siksi noi koiruuksien vakuutuksetkin on sinne laitettu. Mutta joo, täytyy ehkä harkita puljun vaihtoa pian :)Fennia korvas nimittäin tuosta nenäpunkkikeikasta vain niistä eläinlääkärikuluista osan (mikä jäi sen omavastuun jälkeen) eli oisinko saanut 40 eurosta takaisin...

Kirsi