5.12.2013

Viime päivinä

On riehuttu siellä sun täällä.
Terveisiä tarkan vartioinnin talosta! Tällä hetkellä täällä saa olla niin sanotusti silmät selässäkin. Vinski konttaa vauhdilla, nousee seisomaan tukea vasten ja on erittäin kiinnostunut koirista. Pieni koiramies ei tiedä mitään parempaa, kuin räpsähtää nukkuvien koirien sekaan kirkumaan ja huitomaan. No eihän se tietenkään niin saa tehdä, mutta kun ymmärrys ei riitä, tarvitaan vartiointia.

Talosta löytyy tällä hetkellä neljä porttia ja viides odottaa asentamista. Asumus näyttää vähän huvittavalta (ja porteista mitään tietämättömien vieraiden kauhulta! Melkein joka portti on erilainen ja aukeaa eri logiikalla...), mutta koirille voi ainakin taata oman rauhan. Ja toisaalta vauvalle reiättömän ihon. Olen ihan varma, että se saisi osumia (ainakin mäykyiltä), jos saisi mellastaa täällä ihan miten sattuu. Mutta tietenkin se on aikuisen tehtävä ensinnäkin taata vauvalle turvallinen koti ja toisekseen koirille rauhalliset olot.

Tuijotettu nukkuvaa Polkkaa.

Yritetty mahtua pikkupetiin vaikka sitten hampaat irvessä.
Mäykkyjen elintilaa ei ole oikeastaan ikinä rajattu porteilla tai muutenkaan, mutta ne ovat ottaneet tosi hyvin tämän ns. karsinaan joutumisen. Molemmat hakeutuvat portin takana olevalle koirapedille nukkumaan ja sitten vaan portti kiinni, kun meno alkaa ylittää kaikkien sietokynnystä. Että voi muuten olla vilkas tällainen kahdeksan kuukautta vanha ihmistaimi!

Portin mentyä kiinni vauva jää surkeana katselemaan koiria portin taakse. Katsoo minua surullisen näköisenä ja selittää jotakin vauvakielellä tä-tä-ttäää ja yrittää pujottaa näppejä kaltereiden välistä. Maissi tulee yleensä istumaan niin lähelle, että sitä pystyy silittämään portin välistä. Ehkä sekin tajuaa, että pienet näpit eivät voi retuuttaa, kun portti on välissä...

Tuijotettu Papua.

Tuijotettu lisää nukkuvia koiria.

Mäykkykepposteltu.
Toinen mäykyistä oli kunnostautunut yhtenä päivänä sillä välin, kun käytiin kaupassa. Vessasta oli haettu vauvan hoitopöydän alahyllyltä avaamaton paketti kosteuspyyhkeitä, avattu se ja levitelty muutama pyyhe ympäriinsä. Hämmentävää. Edellisestä mäykkykepposesta on nimittäin useampia vuosia aikaa!

Ei kommentteja: