15.11.2012

Nappulakeissin väliratkaisu

Mummokoira kiipesi hyväksyvästi ruokasäkin päälle.
Tapaus orkesterin aamunappulat on ratkaistu. Ainakin toistaiseksi. Mäykyt söivät pienen pussin Moren lammas-riisiä, mutta päädyin kuitenkin tilaamaan niille vanhaa tuttua Acanan senioria. Acanan syöttämiseen tuli tauko ruoan toimitusvaikeuksien vuoksi, minkä jälkeen reseptiä mentiin muuttamaan ja Polkka alkoi piereskellä. Mäykyt puolestaan söivät kesän Polkan voittamia nappulapusseja, sitä sun tätä kun niille sopii kaikki ruoka.

Hoksasin, etteivät mäykyt ole edes kokeilleet Acanan muutetun reseptin ruokia ja tilasin niille säkin. Hyvin on sopinut, ei ongelmia. Tykkään siitä, että Acanan lihapitoisuus on 60 % luokkaa. Moren lihapitoisuudeksi puolestaan ilmoitettiin 30 %. Enpä lataisi tuoreruokakuppiinkaan kolmannesta lihaa ja loppuosaa viljaa ja kasvista. Niin hyväuskoinen en kuitenkaan ole, että uskoisin Acanan ruokiin päätyvien kanojen juoksevan vapaana, kuten mainoslauseissa väitetään.

Polkka on puolestaan syönyt nyt muutaman viikon uutta Carnilove salmon& white fishiä Musti&Mirrin testiryhmässä. Se tykkää ruoasta tosi paljon (mitäpä tuo elukka ei söisi...) ja ruoka on sopinut oikein hyvin. Ei mitään pieruongelmia. Carnilove näyttää ilmestyneen M&M:n nettikauppaan ja 12 kg säkin hinta on 80 €. Se on kyllä liian paljon, vaikka meillä nappulan kulutus onkin suhteellisen pientä. Ehkä ostaisin noin kallista ruokaa jollekin superallergiselle koiralle, jolle kerta kaikkiaan mikään muu ei sovi. Mutta Polkallahan ei ole mitään allergioita tai muitakaan ongelmia ruokien kanssa.

Ellei Carniloven hinta muutu, kokeilen Polkalle seuraavaksi Oliver´sia. Ruoka on jotenkin eriytynyt Acanasta, se tehdään kuulemma Tanskassa Acanan vanhalla reseptillä. Vertailun vuoksi 13,5 kg adult-versiota maksaa 55 € ja kala-versiota 65 €. Ruoassa on se sama hyvä puoli kuin Acanassa - sitä voi tilata suoraan maahantuojalta ilman postikuluja ja ruoka tuodaan kotiovelle. Aika mainiota.

Mutta että voi olla hankalaa tämän aamunappula-asian kanssa. Jos vaan syöttäisi pelkkää raakaa, silloin ainakin tietäisi aivan satavarmasti, mitä koirat syövät? Tosin silloin varmaan vasta miettisinkin, saavatko elukat varmasti kaiken tarvitsemansa...


Ei kommentteja: