4.2.2010

Lumi valtasi lenkkimaastot

Ei perkele täällä pysty enää liikkumaan!

Vaikka en talvesta ole koskaan pitänytkään, on luminen talvi minusta hyvä juttu. Muutama edellinen talvi meni pestessä koirien tassuja jokaisen lenkin jälkeen (kaupungissa asuessa kuraongelma oli tosi paha), eivätkä mäykyt edes halunneet ulkoilla sateessa ja kurassa. Tänä talvena onkin sitten pakastanut ihan kunnolla. Ja kun ei ole pakkasta, sataa lunta.

Lumityöt menee hyötyliikunnasta ja lumi tuo valoa ja on puhdasta. Mutta se on saartanut meidän kaikki lenkkimaastot! Pellolla on liikaa lunta ulkoilua varten, samoin metsässä. Hiekkakuopilla käytiin viikonloppuna, mutta ei Maissi pääse liikkumaan sielläkään. Yksi syy lisää hankkia pitkäjalkainen koira: se pystyy lenkkeilemään myös oikeassa talvikelissä!



Lumessa puskeminen alkaa jo käydä ei-niin-treenatun omistajankin voimille. Tehokasta liikuntaa aivan varmasti, mutta minä haluaisin ihan vaan kävellä rennosti koirat irrallaan pitkän työpäivän jälkeen. En todellakaan kaipaa mitään hankitreeniä. Ainoa vaihtoehto viime päivinä onkin ollut remmilenkki tiellä. Tosin se menee nykyisin vedetäänkö hihnassa vaiko ei -mittelyksi.

Olen kaivanut oleskelupihalle lumilapiolla koirien kulkureittejä. Kuulostaa huvittavalta, mutta mäykyt eivät suostu asioimaan umpihangessa. Eikä Polkkakaan laita reittipalvelua pahakseen, vaan spurttaa täyttä laukkaa pitkin kiemuraisia lumikäytäviä.

Kun lumet nyt vaan sulaisivat äkkiä! Pääsisi tekemään verijälkiä, kunnon lenkkejä minne haluaa, treenaamaan kunnolla ulkona. Ja koiranäyttelyihin. Polkan ensimmäisiä näyttelyitä on jo vähän suunniteltu ja se on tosi jännittävää. Kevättä odotellessa!

1 kommentti:

Tiina, Sera ja Sanni kirjoitti...

Meillä on alustava näyttelykalenteri jo pitkälle suunniteltu, toki se on sitten eri asia mihin kaikkiin oikeasti lähtään :D Ihan erilaista lähtä taas nuoren koiran kans kehiin kuin tuon valion kans joka ei oikeestaan enää tarvi sieltä mitään :)