5.2.2013

Loppu liukastelulle: EzyShoes

Kaikkea ne ihmiset keksii.
Tänä talvena on riittänyt liukkaita lenkkikelejä. Jos tiet eivät ole jäisiä, niin niihin on aurattu sellainen hämäävän liukas raita (onko tie silloin vedetty lingolla vai millä, en tiedä?), johon astuessa menee nurin. Koska liukastuminen on tällä hetkellä erityisen ei-toivottavaa, piti tehdä vähän hankintoja. Mietin ensin Ice bugin kenkiä, mutta talvikenkätilanne oli hyvä, eikä houkuttanut ostamaan parin sadan arvoisia uusia kenkiä. Päädyin mummoratkaisuun eli liukuesteisiin.

Partiokauppaan oli juuri tullut EzyShoes -merkkisiä liukuesteverkkoja. Myyjä ei osannut kertoa niistä tuon taivaallista, mutta nohevana miehenä Pasi selvitti meille kaikille, miten verkot toimivat ja puetaan kenkiin. Idea on sama kuin eteläisemmässä Euroopassa käytettävissä autojen lumiketjuissa. Verkossa on kiinni pieniä liukuesteenä toimivia renkaita.

Olin vähän epäluuloinen verkkojen toimivuuteen, mutta myyjä teki niistä sen verran hyvän tutustumistarjouksen, että päädyin ostamaan ne testiin. Verkot on nopeat pukea kenkiin ja ne pysyvät tukevasti. Ja kyllä ne toimivat, varsinkin liukkaalla lumella. Peilijäällä pitäisi selkeästi olla piikit, mutta verkoistakin on apua.

Hyvä ostos siis, uskaltaa lyllertää koirien kanssa menemään tälla tavalla pahasti etupainoisena. Autoa noilla virityksillä en hirviäisi ajaa, mutta ei kai niin voisi tehdä millään jääpiikeillä?

Vähän niinku lumiketjut

Ei kommentteja: